Ден без загинали на пътя: Ученици постлаха с цветя пешеходната пътека пред гимназията си

Учениците и учителите от ПГТ „Юрий Гагарин“-Радомир се включиха в кампания с учебна цел, посветена на Дните на безопасността на пътя. През 2022 г. фокусът на събитията е 21 септември – Ден без загинали при пътни инциденти с мото: „Остани жив! Пази живота!“. Инициативите имат за цел намаляване броя на загиналите при тежки пътнотранспортни инциденти.

На пешеходната пътека пред училището учениците поставиха цветя, за да насочат вниманието на шофьорите към преминаващите в близост до гимназията участници в движението.

По време на междучасията бяха представени образователни видеоклипове, които имаха за цел да информират учениците за правилата на движение, както и да ги направят по-отговорни и внимателни, спазвайки правилата за безопасност на пътя. В часовете по информационни технологии учениците изработиха брошури и постери с различни послания: „Скоростта убива!“, „Пиши, когато стихнеш“, „Коланът спасява живот!“

Учителите проведоха и образователна беседа в края на учебния ден преди учениците да тръгнат към своите домове, за да бъдат внимателни и съпричастни към идеята на кампанията за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия.

Коментари

коментара