Ученици и учители се включиха в почистването на града

Ученици и учители от X ОУ „Алеко Константинов“, ГПЧЕ „Симеон Радев“ и ПГТЕ „Христо Ботев“ също взеха участие в кампанията „Да изчистим България заедно“. 

В сутрешните часове на вчерашния ден обявен за почистване учителският колектив и ученици от X ОУ „Алеко Константинов“ събраха битови и зелени отпадъци и облагородиха района около училищния двор. Заедно със своите родители бяха ученичка от втори „В“ клас и братчето й, което е в предучилищна група.

Директорът Десислава Стефанова сподели, че е щастлива, че възпитаниците на училището откликват на подобни инициативи и добави, че така децата разбират колко важно е отпадъците да бъдат изхвърляни на определените за това места.

Учениците от ГПЧЕ „Симеон Радев“ събираха отпадъци в парковото пространство около училището. Заедно със своите учители те почистиха района и заявиха, че е важно обществото да осъзнае, че за да живеем в чиста и приветлива среда е нужно малко.

„Благодаря на учениците, които откликнаха доброволно на обществената чувствителност по въпросите, свързани с опазване на околната среда. Отпадъците тази година са по-малко, но все пак ги има“, каза директорът на ПГТЕ „Христо Ботев“ инж. Соня Милкова.

Коментари

коментара