Полицията започва проверки за нерегламентирани устройства за светлинен сигнал

Полицейските екипи в региона ще проверяват автомобилите и за нерегламентирани устройства за светлинен сигнал

Контролът ще бъде в рамките на цялостната пътна безопасност

Акцията е разпоредена от главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. При осъществяването на пътен контрол и дейности по опазване на обществения ред полицейските екипи да обръщат специално внимание за неправомерно наличие на устройства за подаване на светлинен сигнал за специален режим на движение на автомобили, които нямат право на това.

При установяването на такива случаи полицейските екипи ще вземат административно отношение към водачите по чл. 175, ал. 1, т. 2 от Закона за движението по пътищата.

Заповедта е във връзка с констатирането на зачестили случаи, при които тези устройства, предвидени само за автомобили със специален режим на движение, се използват неправомерно от различни институции или физически лица.

През изминалото денонощие на територията на областта са проверени 195 МПС и 239 лица. Издадени са 22 акта и 59 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата. Започнати са и две бързи производства за управление на автомобили след употреба на алкохол и наркотици. Връчени са 48 електронни фиша за вече извършени нарушения.

Коментари

коментара