Надрусан шофьор удари БМВ и избяга, пияна шофьорка причини катастрофа в Перник

Снимката е илюстративна

Две бързи производства са започнати в Перник и Брезник.

Тази нощ, около 02, 15 ч. е подаден сигнал на тел. 112 за ударен лек автомобил „БМВ“, паркиран на ул. „Лом“ в пернишкия кв. „Изток“. Органите на реда установили, че извършителя, който управлявал лек автомобил „Субару“ е напуснал местопроизшествието и не след дълго го задържали на паркинга на голям магазин.

44-годишният мъж бил изпробван за наркотични вещества с положителен резултат за амфетамин. Отказал тест за алкохол, но дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за до 24 ч. с полицейска мярка.

На ул. „Георги Бунджулов“ в гр. Брезник местни полицаи спрели за проверка товарен автомобил „Ситроен“, управляван от 48-годишна жителка на с. Режанци. При изпробването й с техническо средство за алкохол е отчетен положителен резултат – 1, 86 промила в издишания въздух.

Жената била санкционирана и по Закона за движение по пътищата за причинено леко ПТП при маневра на заден ход без пострадали.

Започнати са разследвания по чл. 343 „б“, ал. 3 и ал. 1 от Наказателния кодекс и работата по документиране на случаите продължава.

Коментари

коментара