Напушена софиянка причини катастрофа край Драгичево и преспа в ареста

На 27 август, около 17, 00 ч. е подаден сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие в района на с. Драгичево, съобщават от полицията в Перник.

На място е установено, че в резултат на неправилна маневра от страна на 43-годишна столичанка, управляваща лек автомобил „КИА“ е реализирала ПТП с друг автомобил без жертви и пострадали.

При изпробването й с техническо средство е отчетен положителен резултат за употреба на канабис. Отказала кръвна проба за химичен анализ и била задържана за срок до 24 ч. по Закона за МВР.

Вчера, около 21, 15 ч., в гр. Брезник бил проверен лек автомобил „Ауди“, управляван от 26-годишен мъж от Сливенска област.

При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 54 промила в издишания въздух. Отказал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.
Работата по документиране на случаите продължава.

49-годишен на съд за управление на автомобил след употреба на алкохол.

На 24 май тази година, в гр. Перник бил проверен лек автомобил „Пежо“ с водач 49-годишен от областния град. Алкохолната му проба се оказала положителна – 1, 96 промила в издишания въздух. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Коментари

коментара