Радомирецът Ивайло Шопски нагази в политиката

Радомирецът патриот Ивайло Шопски, който стана известен с участието си във Фермата и със своето пътуващо читалище нагази официално в политиката.

Ивайло Шопски отдавна застъпва родолюбиви и обществени каузи. Наскоро той направи голямо дарение за Държавния архив на Перник, срещна се с областния управител по проблемите на деца в село Дрен и бе награден от същия с плакет Кракра, символ на шестте български общини.

А сега Шопски обяви създаването на Национално движение „Бащино огнище“, като емоционално заяви, че повежда борба, включително с влизане в политиката, да върне справедливостта в нашата държава.

Вчера в Националния пресклуб на БТА беше обявено началото на политическия проект.

Той посочи, че в рамките на следващите часове, може би до ден, предстои да се реши дали движението ще участва в предстоящите предсрочни парламентарни избори.

„Имаме предложение от няколко политически сили да се явим като гражданско движение с тяхната регистрация, каза Шопски и уточни, че имат три покани от различни политически партии, а решението ще се вземе с висшегласие. Той коментира, че от една страна им се иска да направят една репетиция и „да си сверят часовника“, от друга – може би не са съвсем готови. Няма да бъдем „патерица“ на никого, заяви Шопски.

Той посочи, че гражданското движение, което е базирано на родолюбивия проект Пътуващо читалище „Бащино огнище“, обединява хора с високо обществено доверие и с биография.

„Ние искаме България да бъде европейски ориентирана. Много важно за нас е във външната политика да заявим, че няма място за емоции, няма място за страсти, любов и омраза. Политиката – това си е един чист бизнес. Ние трябва да сме в добри отношения с всички страни, включително и с Русия, за да можем да имаме добри търговски отношения и България да добрува“, коментира Ивайло Шопски.

Лидерът на Национално движение „Бащино огнище“ каза, че най-вероятно в бъдеще ще регистрират партия, което ще им даде възможност да оперират самостоятелно. Местните избори естествено представляват интерес за нас, за да можем да влияем на процесите, възнамеряваме да издигнем наши съветници и кметове, допълни той.

Коментари

коментара