ВЕЧЕ ИМА обвинен за убийството на Ланге в Делта Хил

След вчерашния брифинг пред медиите, в който полиция и прокуратура ни увериха, че все още не са повдигнати обвинения към никой за загадъчното убийство на швейцареца Ланге в тузарския квартал Делта Хил, днес вече ситуацията е коренно различна, разбра ZaPernik.com. 

От прокуратурата съобщиха, че са повдигнали обвинение за умишлено убийство на 57-годишния Б.П., който е задържан за 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия за тежкото престъпление.

Ето какво съобщиха от Окръжна прокуратура – Перник: 

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Перник продължава разследването по досъдебното производство за извършено престъпление по чл. 115 от НК.

На 11.08.2022 г. в с. Кладница, област Перник, била причинена смърт на гражданина на Швейцария У.Л., постоянно пребиваващ в България.

В хода на разследването са извършени огледи на местопроизшествието, проведени са разпити на свидетели, иззети са записи от камери за видеонаблюдение, направена е аутопсия от съдебен лекар, назначени са експертизи.

Въз основа на събраните по делото доказателства наблюдаващият прокурор привлече в качеството на обвиняем за умишлено убийство 57-годишният Б.П. Той е задържан за срок до 72 часа.

Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия за тежкото престъпление.

Коментари

коментара