Кметът на Перник Станислав Владимиров благодари на младежите: Направихте така, че община Перник да бъде давана за пример

„Искам да благодаря на всички активни младежи, които направиха така че община Перник да бъде давана за пример в развитието на младежката политика и отношение на местната власт към проблемите на младите хора“. 

Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров по повод днешният Международен ден на младежта и спорта, в който се включиха пернишки младежи.

Кметът  добави още, че със своята енергия, последователност и знания младите перничани са направили така че в Перник гласът им да се чува. „Със своите инициативи през последните години привлякохте още повече свои връстници към каузата си и това е достойно за уважение“, коментира Владимиров.

Както вече писахме, днешният младежки празник в града ни бе уважен и от министър Весела Лечева.

„Откриваме събитията по повод Международния ден на младежта заедно с младите хора на Перник. Младежи, които имат потенциал и могат да се развиват в България.“, каза министър Лечева. Тя добави, че 2022 г. е Европейска година на младежта и това дава възможност за фокусиране върху проблемите и предизвикателствата пред младите хора. „Заедно с общинските ръководства, държавните институции и инициативните млади хора ще дадем възможност за реализиране на идеите и развитието на връстниците им“, каза още Весела Лечева.

Събитията по повод 12-и август ще продължат от 18:00 ч. на сцената в градския парк, където всеки ще може да се запознае с работата на младежките организации. 19:00 часа ще започне „Куиз с Международен младежки център – Перник“ на теми като „Кино“, „Музика“, „Спорт“ и много други. В 20:00 часа пък ще стартира концертът на Wosh MC.

Коментари

коментара