Млада майка от Перник има по-малко от два месеца да събере пари за лечение

Млада майка от Перник се нуждае от средства за лечение, а близките й се обръщат с молба за помощ. Катрин е с диагноза „множествена склероза“ и състоянието й постепенно се влошава. Тя е едва на 27 години, майка на талантливо момченце, което  много скоро ще бъде звезда на Миньорци Перник, Футболен клуб Миньор – Перник.

Катрин е с тежката диагноза от 8 години, но състоянието и се развива. Няма време за губене. Надежда да пребори коварната болест ѝ дават лекарите от Катедрата по хематология и клетъчна терапия при Националния хирургичен център „Пирогов“ в Москва, с дългогодишен опит в лечението на МС болни, чрез автоложна трансплантация на хемопоетични стволови клетки (АНSСT).

Това е вид лечение, което засега не се поема от НЗОК в България, при което имунната система буквално се унищожава чрез химиотерапия, след което се възстановява чрез вливане на собствени стволови клетки. От болницата дават голям процент успеваемост на метода за стопиране на автоимунния процес. Статистиката сочи, че при 90-95 % от подложилите се през последните 10 години на това лечение, прогреса на заболяването е спрян. На този етап това е най-ефективния метод за постигане на дългосрочна ремисия и овладяване на автоимунния процес.

Силно се надяваме лечението да помогне и на Катрин, но сумата, определена от болницата е 55 000 EUR и не е по възможностите на нея и на нейното семейство. Необходими са и допълнителни средства за организиране на пътуването ѝ до Москва, като цената на самолетните билети варира в широк диапазон, от 1000 до 2500 € в зависимост от условията, предлагани от авиокомпанията. Датата, за постъпване в болницата, е определена за месец октомври 2022 година.
Имаме на разположение по-малко от два месеца, за да съберем необходимата сума. Нека заедно да помогнем на Катрин да възстанови здравето си, за да може да продължи да се грижи пълноценно за детенцето си, призовават близките на младата жена.

Коментари

коментара