Откриха нелегален тютюн в порутена селска къща

Вчера, вечерта в хода на специализирана полицейска операция по линия на противодействие, превенция и ограничаване на престъпления, свързани с продажба и държане на стоки без акцизен бандерол, проведена на територията на село Негованци, община Радомир, служителите от сектор ПИП при ОДМВР – Перник проверили порутена стара къща и дворно място, ползвани от 50–годишен столичанин и 40 – годишна перничанка.

Намерени и иззети по надлежния ред са около 30 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол на Финансовото министерство на Република България, за който има данни, че бил продаван, както и електронна везна.

В хода на последвалите процесуално –следствени действия са проверени и два адреса в град Перник, ползвани от двамата, като в единия от тях – обитаван от брата на мъжа са установени и иззети 10 660 къса цигари от различни марки, без акцизен бандерол на МФ на Р България.

И трите лица са познати на органите на реда с други подобни криминални прояви. Задържани са за срок до 24 ч. с полицейска заповед.

Започнато е досъдебно производство по чл. 234 от Наказателния кодекс под надзора на прокуратурата и работата продължава.

Коментари

коментара