Над 50 брейкъри от цялата страна се борят за Номер 1 в Перник

Брейк танцьори от Перник се срещнаха със заместник кмета на Общината Стефан Кръстев по повод предстоящия пети поред Национален брейк турнир „United we stand“ 

Както вече съобщихме, турнирът започва в 13:00 ч. Перник утре /16 юли/ на сцената в градския парк. Организатор на турнира е пернишкият спортен клуб по брейк танци DA Clique, съвместно с Община Перник и Българска брейк федерация.

Зам.кметът Стефан Кръстев посрещна момчетата в общината и коментира, че след като брейкът вече е част от олимпийските спортове е повод за гордост, че ръководителите на отбора е част от ръководството на федерацията по брейк.

„Гордост за града ни са и големия брой медали спечелени от турнири в страната и чужбина, в близките няколко месеца“, каза още Кръстев.

„Началото ще бъде от 13:00 часа, а финалите ще започнат в 19:00 часа. Осем клуба от страната са подали заявка за участие. Това са над 50 професионални състезатели, които ще пристигнат в Перник, коментира Денис Пейчев – председател на спортен клуб по брейк танци „Da clique”.

Той добави, че тазгодишното издание на турнира е пето поред и покани всички перничани да бъдат гости на състезанието.

Коментари

коментара