Турнир по футбол в подкрепа на болно момченце се организира в Перник

Благотворителен футболен турнир в Пе,ник събира средства за лечението на малко момче. Турнирът е насрочен за 30 юли от 10:00ч. в МБДПЛП – Профилакториум.

Малкият Дими се нуждае от средства за скъпо лечение, което е непосилно за възможностите на семейството му. Дими страда от епилепсия, аутизъм, рядък генетичен синдром и мускулна хипотония.

За събитието:

Мероприятието ще се проведе на изкуственно игрище в Перник над автогарата до Профилакториум.
Срещите ще са на дирекна елиминация тоест отбора, който победи продължава
Отборите ще са по 5 човека 1 вратар и 4 полеви играча.
От отбор по 50 лв тоест 10 лв на играч.

За зрители и гости на мероприятието всеки нека помогне със колкото може и желае.
За първите в турнира ще има купа и медали.
За всички участници в турнира след свършването на мероприятието и награждаването ще има безплатна храна и напитка освен наградите.

След събиране на средстава ще предоставим снимков материал на събраната и дарена сума!!!
Моля да помогнем !!!

Дими вече е на 7 годиники и ежедневието му преминава в терапии и грижа.

Ето какво пише майката на момчето Жана:

Здравейте мили хора пише ви една отчаяна майка!На ръба сме! На ръба да изгубим надежда….на ръба на силите си ….но не буквално , а чисто финансово. В сметката за лечението на детето средствата вече са плашещо малко и не мога с думи да опиша колко ме е страх. Ужасена съм от факта,че детето ми няма да може да се лекува не защото се е предало,а защото няма необходимите средства да продължи да се бори с тежките диагнози…..Отчаяна съм…обезверена….и безкрайно изплашена 😥
Сега ще помоля всеки от вас да си представи,че животът на най-милото му зависи единствено и само от някакви хартийки…представете си,че животът на вашето дете има цена ,но такава цена,която не е по силите ви….представете си ,че може да не можете да лекувате рожбата си заради липса на пари,с които той да се спаси….. Ако сте го направили,то вече знаете как се чувствам – тресяща се от ужас ,че ще изгубим тази дългогодишна борба заради пари! 💔
Затова моля.,…не,не моля…УМОЛЯВАМ всеки ,който има възможност и вяра в сина ми да направи дарение. Няма значение какъв е размера на дарението. Важното е да подкрепите Дими🙏
Благодарение на вашата помощ и подкрепа успяваме да се борим. Благодарение на вас детето ми напредва! Благодарение на вас се моля да чуя думичката „мамо“и всеки Божи ден и виждам усмивката на сина си. Благодарение на вас той расте и преоткрива света с всеки изминал ден.
И само и единствено благодарение на вас Дими ще може да продължи да се лекува . Просто трябва да го подкрепите .❤️ Знам ,че периодът е труден за всички .Но знам и че няма хора с по-големи и добри сърца от българите. Затова моля всеки от,които има възможност да ни подаде ръка и да направи невъзможното в днешния ден,възможно в утрешния.
Бъдете нашите ангели-пазители и позволете на Дими да продължи да се бори!
Благодаря ❤️https://www.paypal.me/DimiPepi

във фейсбук групата създадена в помощ на Дими:

„Когато, Дими навърши две години след много ходене по мъките,откриха диагнозата му!Как се чувства една майка,когато и казват,че детето и е с рядка болест и все още никой никъде по света не лекува гените на хората?Еми ще ви кажа!Това е всепоглъщащ страх от непознатото.Не познавах нито едно семейство,което да има дете с такава диагноза.Даже и сега,когато Дими е на 6г все още не познавам такова семейство в България.След като изгледах и изчетох много за тази рядка диагноза осъзнах следното.Болеста на сина ни промени живота ни за винаги!Но в него има потенциал и ние трябва да се борим за напредъци!Трябваше да се научим да живеем с тази мисъл,че няма лек за сина ни,макар че не може човек да свикне да живее с това!Имах период на депресия мисли,че живота е свършил.Но се изправих и разбрах,че най-важното е да се борим за сина си поне да има напредъци,колкото и да ни боли и да ни е тежко!Ценете това,което имате!Няма по голямо богатство от това детето ти да е здраво!Дими е на почти 7г и е напълно зависим от нас не може нищо самичък,но ние няма да се откажем,все още има дълъг път към напредъка и ще го преминем заедно!“

Перничани, 

неведнъж доказахте, че имате големи сърца, не само на думи, но и на дела. Доказахте, че обединени заедно можете да направите и немислимото, за да спасите живота на деца и да върнете надеждата и усмивките на родителите им.

Нека го направим и сега. Нека продължаваме да го правим! 

Защото ни коства толкова малко, а ни дава толкова много! 

Бог ще ви благодари!

Коментари

коментара