Топлофикация Перник съветва: Проверете изправността на индивидуалните топломери и водомери

Топлофикация Перник“ съветва своите клиенти да проверят изправността на индивидуалните уреди за отчет на топлинната енергия и битовата гореща вода.

Екранът на дисплея трябва да свети и да се показват последователно номерът на уреда, показанията от предходния сезон и показанията от последния отоплителен сезон. В случай на проблем, задължително потребителите трябва да се свържат с обслужващата ги фирма за дялово разпределение.“ каза инж. Чавдар Стойнев изпълнителният директор на „Топлофикация Перник“. При неотстранена повреда устройството няма да се отчита коректно показанията.

От дружеството напомнят, че на 10 години водомерите за топла вода трябва да преминат през метрологична проверка. При индивидуалните топломери срокът е 5 години.

Отстраняването на дефекти по топломерите и водомерите и ремонти по вътрешната отоплителна са извършват предимно, когато отоплението е спряно.“ каза инж. Чавдар Стойнев. „При необходимост от ремонти в абонатната станция, избраните от общо събрание на етажната собственост лица, задължително трябва да установят връзка с представители на „Топлофикация Перник“, за да се предотвратят евентуални щети.“ каза инж. Чавдар Стойнев.

През предстоящите месеци предстои годишен ремонт на съоръженията и топлопреносната мрежа. Мероприятията целят да гарантират ефективната и безаварийна работа на съоръженията през следващия отоплителен сезон.

Графиците за предстоящата профилактика и ежегоден планов ремонт ще бъдат публикувани на сайта на дружеството, както и на на видно място на входовете две седмици преди началото на ремонтните дейности.

Коментари

коментара