След катастрофа със сина й, майка от Перник призова: Събудете АПИ! Трябва ни справедливост, за да оцелеем на пътя

Йоана – една пернишка майка – се свърза до редакцията на ZaPernik.com с молба да публикуваме писмото й. Поводът е толкова банален и в същото време – фатален. Става въпрос за една…..дупка. Такава дупка обаче, която може едни ден да отнеме живота на някого докато АПИ спи, а държавата само прибира парите от данъци.

А ние, гражданите, вместо да събудим заспалите институции, също сме унесени в сън на безразличие към собствените ни права. 

Публикуваме писмото на Йоана без редакторска намеса: 

„Майка съм на 24 годишен син, който днес прибирайки се от обучението си в София, попадна в ужасна ситуация! Ситуация, която щеше да коства живота му!

Проблемът с нашата инфраструктура, е толкова голям, че чак убийствен! На входа на Перник, преди Драгичево, насред натоварен път, зее една огромна дупка! Дупка убиец! Дупка, която не само предизвика катастрофа, която моя син овладя с малко щети, благодарение на това, че е карал бавно! Но и това е дупка, която ежеминутно е потенциален убиец на нас, и на децата ни! Искам с голяма молба, да помоля всеки, всеки който има “честта” да пътува през този опасен път, да се съюзи с мен, и да накараме “Агенция пътна инфраструктура Перник” да се събудят и да направят май-малкото на което са дължни, или това е – да създадат един безопасен за обществото ни път! Това е път, по който ежедневно преминават 10 хиляди коли, път по който пътуват ежедневно хората които плащат винетки и данъци, на нашата мизерна корумпирана държава!
Аз ще пусна официално оплакване към “АПИ” И ЩЕ ПОМОЛЯ всеки, който се чувства част от тази несправедливост, да направи същата стъпка като мен.

Прилагам линка на който може да се пуснат жалбите и имейлите.
https://www.api.bg/

[email protected]
[email protected]

Нека заедно да бъдем отговорни за решенията си! Ние сме отговорни за това, дали вземаме решения или вземаме мълчание! Настояваме или се отказваме! Поемаме рискове или търсим заедно справедливост! Справедливост която ни трябва, за да оцелеем!

Коментари

коментара