Факт: Ученици ще съветват областния управител за пролемите на младежите в Перник

В продължение на националната инициатива „Мениджър за един ден“, организирана от „Джуниър ачийвмънт“ България, в която се включи и Областна администрация – Перник, бе създаден Обществено-консултативен ученически съвет към областния управител на област Перник. Членове на Съвета са ученици от средните училища в областта.

„На практика имаме представители от почти всички средни училища на територията на област Перник“, заяви Кирил Стоев.

Предложението и идеята за създаването на Обществено-консултативен ученически съвет идва именно от гимназистите, които се включват в деня на самоуправление и макар и за един ден в ролята на областен управител те успяха да реализират успешно идеята си с подкрепата на областния управител Кирил Стоев и неговия екип.

По време на първото заседание на Съвета беше обсъден правилник за дейността, както и идеи за политиките и инициативите, които младите хора ще реализират в региона.

„Изключително съм щастлив, че днес предприемаме първите стъпки за създаване на този обществено-консултативен съвет“, заяви Кирил Стоев. Той добави, че подобен съвет към областния управител се създава за първи път и разчита много на младите си съветници да дават предложения свързани с мотивиране на учениците за участие в определени каузи, защита на правата на учениците, предложения свързани с планирането, координирането и реализирането на ученическите политики на областно ниво.

„Надявам се, това да е началото на дългосрочното партньорство помежду ни, в което очаквам от вас активни позиции по всички въпроси, проблеми и политики, които вълнуват вас и вашите съученици“, каза Стоев. И добави, че оттук нататък взаимно ще изграждат един нов екип, които се надява да има водеща роля в младежкия и ученическия съвет на територията на област Перник.

Коментари

коментара