LEGION RUN: Зрелищно събитие с 3000 участници за първи път в Перник

Перник за първи път става домакин това лято на спортното състезание LEGION RUN. То ще се проведе на мотополигон Мошино на 2 юли, разбра ZaPernik.com

Близо 3000 души ще участват в мащабното състезание. Няма възрастови ограничения. „Състезание“ обаче е силно казано, тъй като зрелищната надпревара няма състезателен характер. Напротив – целта е взаимопомощ и тръпката да стигнеш до финала.

За нас е радост, че Перник домакинства такова грандиозно мероприятие с такъв мащаб и голям инетрес. Постарали сме се да подготвим трасето и условията, които ще представим като град домакин, те да бъдат възможно най-добрите“, съобщи секретарят на общината Мартин Жлябинков.

Организаторите на събитието благодариха на Община Перник за отзивчивостта и настоятелността събитието да се проведе именно на наша територия.

„Условията, които ни предоставиха са страхотни, работата е свършена, трасето е перфектно“, каза за Канал Струма организатоърт на LEGION RUN Иво Матев

LEGION RUN представлява несъстезателно бягане с взевъзможни прпиятствия. Ако сте били в казармата, можете да добиете представа какво горе-долу представлява кросът. По 5-километрово трасе са изградени над 25 препиятствия. LEGION RUN е едно от пъвите подобни събития организирани в цял свят, а събитието досега се е провеждало в над 12 държави. Любопитно е, че във всяка една от тези държави LEGION RUN е в топ 3 на събитията, казва Иво Матев.

Организаторите уточняват, че това не е събитие със състезателен характер и че не се показва кой е по-по- най, а целта е да се покаже на всеки един участник, че той е способен на много повече от това, което си е мислел.

„Пред очите ни е имало случки, в които идват хора и казват: аз това никога не мога да го направя. Обаче те са част от отбор. Нашите препиятствия така са направени, че идеята е всички да си помагат. Идеята е да покажем на всеки един човек, че задръжките са само в главата и не е нужно да си с аполонско тяло за да успееш. С помощта на своя екип няма непреодолими препятствия“, казва Матев.

Капацитетът на спортното предизвикателство е 4200 човека – това е така, защото оригиналния римски легион се е състоял от същия брой бойци. Но от съображения за сигурност на участниците тази бройка е редуцирана. През всеки 20 минути се пуска една вълна от 240 души, които пък отговарят на римските кохорти, обяснява  организаторът Иво Матев.

Очакват се в тазгодишният Легион да участват и около 15 души, пристигнали специално за състезанието от други страни.

В LEGION RUN не се раздават купи и медали, важното е да си помагаш с останалите и да завършиш, предизвиквайки и  преодолявайки себе си .

На прекосилите финиша, организаторите дават уникална тениска, която не може да бъде открита  в търговската мрежа и ако срещнете човек с такава тениска, то той е бил някога част от това изпитание.

Публиката може да се наслаждава на спортното шоу безплатно. Подготвили са дори атракции за децата – малък LEGION RUN.

Коментари

коментара