Корнелия Нинова: Водопроводът на Перник отива в прокуратурата

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът и председател на БСП Корнелия Нинова представи доклад на Сметната палата, в който се посочват констатирани нарушения, свързани с различни строежи и ремонти. “Сега ще ви докажа с документи, не с SMS и тайни разговори, защо мафията, статуквото, олигарсите и крадците застанаха срещу правителството”, заяви Нинова по време на дебатите за вота на недоверие към правителството на извънредно заседание на парламента днес.

Тя посочи няколко случая на незаконни строежи, сред които и водопроводът на Перник.

“Не е издадено разрешение за строеж. Строителството е завършено и аварийният водопровод не се използва. По този начин не са предприети ефективни и неотложни действия в помощ на населението на Перник“, се посочва в доклада. „Водопроводът на Перник отива в прокуратурата”, заяви Нинова.

“Строителните работи на проверените язовири не попадат в дефиницията на “текущ ремонт”, а представляват “основен ремонт”, нямат издадени изискуеми по закона строителни книжа, нямат издадено разрешение за строеж и одобрени проекти. Т.е строежите са незаконни. Спрях ги и отиват в прокуратурата!”, посочи още примери вицепремиерът, предаде Нова тв.

Нинова отбеляза, че българската икономика бележи ръст от 4% за първото тримесечие на годината, а аргументите на внесения вот на недоверие за икономическата и финансовата политика на кабинета са несъстоятелни.

Мотивите на вота са не просто несъстоятелни, но и арогантни“, смята Корнелия Нинова.

Вицепремиерът отбеляза, че съществува проблем с инфлацията, която намалява покупателната способност на хората, но социалните мерки на правителството, заложени в актуализацията на държавния бюджет, целят подпомагане на най-уязвимите от българските граждани.

Тя определи като „истинското социално лице“ на правителството предложенията за безплатни детски градини, преизчисляване на пенсиите, ваучери за работниците с възможност да бъдат използвани за култура, и другите социални мерки.

Коментари

коментара