Бъдещи програмисти поканиха на среща областният управител на Перник

Областният управител Кирил Стоев посети СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Радомир, където в рамките на един час разговаря със седмокласници. Поканата и инициативата за срещата идва именно от учениците, които участват в анкетно проучване на Кариерен център – Перник по програма „Предоставяне на съвременни условия за работа на децата и учениците в институции в системата на предучилищното и училищното образование ” – Модул „Кариерно ориентиране и консултиране“.

Стоев разказа за професионалния си път, правейки ретроспекция още от първата училищна скамейка в началото образование, което е получил в радомирското училище „Архимандрит Зиновий“. След това продължава основното си образование именно в училище „Св. Св. Кирил и Методий“, където пази изключително мили спомени от класовете, в които е придобил основно образование. С придобити бакалавърска и магистърска специалност, започва професионалния си път и търсейки своята професия, Стоев се изправя пред предизвикателството да се реализира в IT компания, която работи с едни от най-големите автомобилни гиганти, куриерски фирми и летища. За седемнадесет годишния си стаж в компанията и десетки разработени софтуерни програми, той сподели на учениците, че има над 200 полета в различни държави по света, където е работил. По време на срещата не липсваха и различни въпроси от страна на учениците, които провокираха интересна дискусия.

„Днес заставам пред вас в качеството ми на областен управител. Приех тази отговорност воден от това, че макар и да нямам политически опит мога да бъда полезен за развитието на региона именно в тази ми роля и да направим област Перник едно по-добро и развиващо се място, което да бъде предпочитано именно от вас за лична и професионална реализация, надявам се да се справим успешно“, заяви Стоев.

По-късно областният управител връчи дипломите на първият випуск по приложно програмиране, които завършват радомирското училище „Св. Св. Кирил и Методий“.

„Важно е човек да има цел и да знае какво иска да постигне. Бъдете смели мечтатели и винаги си поставяйте цели, които да осъществявате“, се обърна към абитуриентите Стоев и им пожела на добър час.

Коментари

коментара