Кметът Станислав Владимиров: Всички сме вперили очи към съда за справедливост

Полицията е установила служителя, който е пострадал от 18-годишния Васил Михайлов и се надявам да си свършат работата. Това каза в предаването „120 минути“  по btv кметът на Перник Станислав Владимиров.

Държава, която е европейска, не може да позволи такъв тип поведение, особено към полицай. Странното е, че и той е мълчал, добави кметът.

Припомняме ви, че напрежението в Перник ескалира след поредица побои, извършени от 18-годишния Васил Михайлов, който е син на зам.-окръжния прокурор Бисер Михайлов.

От няколко месеца се чува, че Васил Михайлов е по-буйно момче, но никой не знаеше за мащабите на неговата агресия, каза още Станислав Владимиров.

„Всички хора са вперили очите си в съда, ако той даде справедливостта, която очакват, градът ще се успокои, ще почувстват, че има сигурност и държавата е влязла в ролята си. Ако това не се случи, хората ще търсят справедливост, която може да се превърне във възмездие, което значи, че държавата се е разпаднала“, отбеляза кметът.

Не случайно за поисках съдействие от главния прокурор и ръководителите на МВР в София. Няма как да позволя в моя град да се случват такъв тип деяния, заяви Станислав Владимиров.

Къде сме сбъркали, като институции, като общество, за да оставим това нещо да се надгражда, да еволюира до това, което видяхме, попита той.

Кметът обеща, че до края на мандата си ще предприеме всички мерки в Перник агресията сред младите хора да бъде ограничена.

Той добави, че не е разговарял с бащата на момчето.

„Последния път, когато се видяхме с него, беше покрай голямата трагедия на магистрала „Струма“, мисля че той беше водещ прокурор тогава“, поясни Станислав Владимиров.

Това момче е можело да стане един много добър спортист, ако е работено с него навреме, да носи медали, каза още той.

Кметът благодари на роднините на треньора по футбол за куража, който са проявили:

„Защото всеки се страхува, но ако ние се поддаваме на тези чувства, няма как да пресечем уродливи явления, които ще тормозят цялото ни общество. Това е червена лампа за цялата държава. Надявам се на повече разум в политическата класа, защото не я виждаме в последно време, а тя е нужна на всички българи. Политиците трябва да се научат да търсят онези пътища, които ги обединяват, а не разделителните лини, защото и тази агресия, която е в парламента се пренася надолу. Няма как да искаме от обществото да е толерантно, да е смирено, когато виждаме какво се случва в Народното събрание“, каза още той.

Коментари

коментара