Бойко Рашков смята, че над побойника от Перник е имало чадър, погва пернишката полиция

Над 18-годишния Васил Михайлов, който е син на зам.-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов, е имало чадър. Затова досега посегателствата му са останали ненаказани. Това излезе от думите на вътрешния министър Бойко Рашков, който коментира в интервю за Нова тв казуса от Перник, пише СЕГА.

„Една от причините е, че неговият баща е прокурор. Най-вероятно неговите колеги прокурори не са искали да изпадат в конфликт с него и това момче явно е агресивно е било защитавано по някакъв начин. Прокуратурата не се е постарала да започне бързи действия по разследването. Имало е дела, които са образувани за побоища и за причиняване на телесни повреди за съвсем невинни граждани, демонстративно със заснемане на това геройство, заснемано по улиците на Перник.“

Министърът обяснява още, че тъй като пернишките прокурори са си правили отвод, делата „доста време са преседели във Върховната касационна прокуратура“.

„И когато случаите започнаха да придобиват публичност, набързо-набързо започнаха делата да се движат“, посочва Рашков (след като медиите огласиха случаите, с тях лично се зае главният прокурор Иван Гешев), питайки дали ако бяха предприети действия незабавно при първия случай, нямаше да има първи и втори и трети. „Малко се знае, но тези дни, ми показаха един клип, където – дано не е монтаж – този същият младеж е бил полицай, който дирекция вътрешна сигурност установи, но ние не намерихме заявителки материал от този полицай“, каза още министърът и обеща този случай да бъде изяснен, най-малко защо този полицай е мълчал.

Рашков обеща проверка и на това дали полицията в Перник не е покривала случаи, свързани с младежа. Той обаче смята, че гражданите не смеят да се оплачат официално.

„Вероятно наистина там цари сковаващ страх да потърсят съдействие от полицейските служби. Вероятно се съобразяват с това обстоятелство, че този младеж е син на прокурор от окръжната прокуратура в Перник“, посочва министърът. По думите му оставката на зам.-окръжния прокурор е въпрос на морал.

Коментари

коментара