Извънредно: Иван Гешев е при Станката

Главният прокурор на Република България Иван Гешев дойде в Перник, за да се срещне с кмета на общината Станислав Владимиров. Двамата обсъдиха случаите на жестоката агресия в града, която ескалира в последните седмици.

“Тук съм, за да изкажа пълна подкрепа към всички перничани. Приел съм лично присърце случая, който разтърси цяла България и искам да уверя хората, че прокуратурата ще направи всичко възможно, за да защити интереса на гражданите. Поздравявам кмета на Перник Станислав Владимиров за смелата му позиция. Ще има и проверка в пернишката прокуратура“, каза главният прокурор Иван Гешев.

„За мен е важно институциите да работят и такива деяния да бъдат пресичани навреме. Толерирането на агресивно поведение по улиците, независимо кой е извършителят може да доведе до ситуация, която трудно да бъде контролирана. Без помощ от отвън нямаше да се справим, освен това добро впечатление прави професионалното отношение на софийския прокурор, който се занимава със случая.

Благодаря на перничани, че показват нетърпимост към такъв род криминални прояви. Благодаря на медиите за информираността по случая. Това дава смелост на жертвите. Надявам се на честно и бързо правораздаване“, каза Станислав Владимиров.

Коментари

коментара