Повдигнаха обвинение на побойника от Перник

Софийска районна прокуратура е определена от Върховна касационна прокуратура да осъществява ръководството и надзора над досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на мъж в гр. Перник, съобщиха от Прокуратурата.

До това се стигна, след като прокурори от Районна прокуратура-Перник направиха самоотводи от досъдебното производство.

Днес,15.06.2022 г., прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 18-годишен младеж за причинена телесна повреда на мъж и за закана с убийство на жена в гр. Перник.

На 09.04.2022 г. около 04,00 часа в близост до детска площадка в гр. Перник, обвиняемият В.М. нанесъл множество удари с юмруци и ритници в областта на главата на Н.Т. и го порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му причинил средна телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди без личен мотив. След това обвиняемият се заканил с убийство на Б.Й., като размахвал нож пред лицето ѝ. Това заканване възбудило основателен страх за осъществяването му у жената.

Образувано е досъдебно производство за престъпления по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 129, ал. 2, вр. ал. 1 от НК и по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК. И за двете престъпления в НК се предвижда наказание „лишаване от свобода“. В хода на разследването са разпитани свидетели и са назначени експертизи.

Предвид възможността В.М. да се укрие или да извърши друго престъпление, прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Разследването по случая продължава. Предстои присъединяване на материали, касаещи и други пострадали лица.

Коментари

коментара