Кметът на кв. Църква коментира катастрофата, при която загина пешеходец

Кметът на кметство Църква Радослав Динев коментира тежкия пътен инцидент, случил се в квартал Църква снощи, видя ZaPernik.com.

Динев е уведомен за слощастния инцидент, за който по думите му основната причина е липсата на осветление поради авария.

Ето какво каза Радослав Динев до съкварталците си:

„Искам да споделя моята гледна точка,относно снощния(14.06’22г. 23ч.),ужасен инцидент,на който присъствах,по спешност.
Загиналия човек е гражданин на кв“Църква“,който е пресичал пътното платно в непосредствена близост до пешеходната пътека,която се намира на главната улица „Димитър Благоев“,срещу входа на бившият завод „Пектин“.
Водача на автомобила,с който е извършено произшествието е младеж на 20г.,който не бе употребил алкохол и други упойващи вещества и видимо не се е движил с висока скорост( за мое учудване,тъй като знаем как се кара по една от най-дългите улици в Перник и лично,постоянно и методично настоявам за стриктен контрол на ситуацията,особено в часовия интервал от 17 до 24ч.).
Заключението ми е злощастно стечение на обстоятелствата!
В тази графа попада и неработещото осветление в тази част на квартала (от наколко дни),поради по-сериозна авария в трафопост,която екипа на Общинското улично осветление не можа да отстрани в същия, работен ден.
Пътната маркировка и указателни знаци на мястото на инцидента са в добро състояние.
Остава главния въпрос,по който кметство „Църква“ заедно с компетентните органи приема предложения за местонахождението на пешеходните пътеки,които са разположени,непосредствено в завоите( срещу сградата на кметството и входа на завод „Пектин“) и аз лично отбелязвам,че са опасни за пешехоците и за водачите.
Информирам,че за преместването им е нужно заличаване на старите заходи и изграждането на нови,което се оказва нелека за разрешаване задача,поради ред причини.“

Припомняме, че 53-годишен мъж е загинал при пътнотранспортното произшествие. Инцидентът е станал около 21, 55 ч., на ул. “Д. Благоев“ в пернишкия кв. „Църква“, съобщиха от полицията.

Лек автомобил „Ауди“, управляван от 20-годишен перничанин блъснал на пешеходна пътека 53-годишен негов съгражданин. Мъжът е починал на място, а шофьорът е напуснал местопроизшествието, но след около 15-20 минути се е върнал сам.

Изпробван е с техническо средство за алкохол и наркотици, като резултатите са отрицателни.

Загиналият е закаран в Съдебна медицина – Перник за аутопсия, а младежът е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед. Взета му е кръвна проба за химичен анализ.

Започнато е досъдебно производство под надзора на прокуратурата и робота продължава.

Местни от квартала твърдят, че пешеходната пътека е лошо поставена на завой, липсва каквато и да било видимост, а уличното осветление в района не е достатъчно.

Коментари

коментара