Перник е избран за домакин на най-голямото събитие за младежки политики в страната – Националната младежка среща

Перник ще бъде домакин на най-голямото събитие за младежки политики в страната – Националната младежка среща. Събитието, което бе отлагано заради пандемията и ще се проведе между от 15-и до 19-и юни. Тази година основната тема е „Младежка работа от А до Я“.

Единадесетото издание на Националната младежка среща се организира от Община Перник и Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите в партньорство с Националния младежки форуми Представителството на Европейската комисия в България.

„Националната младежка среща ще се проведе за първи път в Перник. Срещата се провеждаше традиционно във Варна, но благодарение на инициативността ни и тази на нашите партньори можем да се похвалим, че те избраха нашия град“, каза секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков.

Той добави, че е много важно институциите младежките организации да си партнират и не просто да си говорят, а да се чуват, за да бъдат идеите им осъществявани успешно.

„Всички организации, членове на КСМП в Перник ще участват в срещата, на която очакваме над 100 активни млади хора от цялата страна. В нея ще се включат още много доброволци и участниците в инициативата „Мениджър за един ден“, които работиха с екипът на кмета Владимиров. Предвидили сме съпътстващи събития, дебати, ще ни гостуват и лектори от страната и чужбина“, коментира още секретарят на Община Перник.

„С провеждането на Национална среща “Младежка работа от А до Я” ние целим да изведем на преден план ролята на младежката работа като основен инструмент за реализиране на националната политика за младежта и да набележим стъпки за нейното развитие в България“, казват от младежките организации, които благодариха на общинската администрация за подкрепата.

Коментари

коментара