Здравен форум в Перник: Имаш ли здраве-имаш всичко на този свят

„Имаш ли здраве-имаш всичко на този свят“. 

С това мото започна здравният форум, организиран от областното ръководство на ЖГЕРБ – Перник. В дискусията се включиха д-р Ахинора Галева и представители на фирма „Витабиотикс България”, вносител на хранителни добавки от Великобритания, които дадоха практични съвети за здравето и представиха продуктите и техните полезни свойства.

„В моя мандат като здравен министър, който поех от ноември 2017 г до юли 2020 г, бяха приети няколко национални здравни програми. Акцентът в тях беше имено превенцията и профилактиката, за да се съобразим с различни фактори като продължителност на живота, влияние на околната среда и причините за заболяване“.

С тези думи се обърна към всички дами народният представител Кирил Ананиев от ГЕРБ, който е и бивш финансов министър. Той отбеляза, че добрите резултати изискват време, но за жалост с появата на COVID-19 са били преустановени профилактични прегледи и програми за скрининг през последните две години, което повлиява негативно заболеваемостта и смъртността.

“Жената през целия си живот преминава през различни фази в името на живота-първо е любима, после е любима майка, а най-после любима баба. Заслужавате цялата мъжка грижа и подкрепа!”, завърши г-н Ананиев.

В рамките на срещата д-р Галева разясни промените, които настъпват в женския организъм след определена възраст и отбеляза, че нагласата на човека към даден проблем е от огромно значение за контролирането му.

„Грижата за здравето в различните периоди от живота е различна. Всяка възраст има своите специфични необходимост, грижа и подкрепа“, посочи д-р Галева.

Председателят на ЖГЕРБ Екатерина Йорданова приветства инициативата в Перник и сподели, че емоционалната интелигентност и здравословният начин на живот са залегнали в програмата на женската организация.

Надявам се здравните форуми да продължат и в бъдеще по различни теми, това сподели в аванс организационният секретар на областната женска организация, която е сред инициаторите на срещата – Валентина Страхилова, и благодари на всички за отделеното време.

Сред гостите на срещата бяха още народният представител Анна Александрова, областният координатор Емил Костадинов, общинският координатор Денислав Захариев, Христина Георгиева – представител на Националния изпълнителен съвет на Жени-ГЕРБ, както и много членове и приятели на партийната структура.

Коментари

коментара