Сигнал до ZaPernik.com: Тежка техника изравнява горски площи между хижите Славей и Орлите

Перничанин се свърза със ZaPernik.com притеснен от това, което се случва в планината между хижите „Славей“ и „Орлите“. По думите на Кирилов тежка техника изравнява стотици метри горски площи.

Ето какво пише Ивайло:

„Пише Ви Ивайло Кирилов. От няколко седмици наблюдавам нещо изключително тревожно в планина Голо Бърдо. Притеснявам се, за случващото се между хижа Славей и хижа Орлите на над 1000 метра надморска височина. Тежка верижна техника изравнява стотици метри горски площи. Някой има ли представа каква е крайната цел? Това е незаконно. Някой може ли да реагира адекватно. Разполагам и със снимков материал. Общината запознати ли са със случващото се?“

ZaPernik.com се свърза с държавното горско предприятие за повече разяснения. От ЮЗДП съобщиха, че преди месец в района е имало довършителни работи по нов горски път, а в момента има дейности само по текущ договор за дърводобив.

Не би трябвало да има тежка техника към настоящия момент„, казват от предприятието и оставят отворени за всякакви конкретни сигнали за неправомерни действия на територията на стопанството.

Коментари

коментара