Областният управител на Перник даде старт на „Батановска сила“

Областният управител Кирил Стоев и кметът на град Батановци Радослав Петров откриха турнира по силов трибой „Батановска сила“.

Състезанието се провежда за 19-ти път и винаги се е радвало на огромен интерес, както от жителите в региона, така и от много населени места от цяла България, изтъкна Радослав Петров. От името на кмета на община Перник Станислав Владимиров, Петров връчи икона на Св. Иван Рилски на организатора на събитието Владимир Владимиров, като пожела здраве, благополучие и успехи.

Чест е за мен да присъствам на откриването на деветнадесетото издание по силов трибой „Батановска сила“, заяви Стоев пред участниците и гостите. И добави, че вече почти две десетилетия събитието е уникално по рода си.

„Всички вие, които сте част от това доказвате, че сте пазители на силния и непреклонен дух на предците ни. Мъжът е носител на мъжество и доблест, както с мускулите си, така и с делата си. Продължавайте да показвате борбен дух, непоклатимост и добри дела, които са присъщи за нашия край, както в миналото, така и в бъдещето на Батановци и областта. А българската жена притежава достойнството да стои до рамото на мъжа във всяко дело. Адмирации, за дамите, които показват сила и способност в тази мъжка дисциплина“, каза Кирил Стоев. Той връчи плакет на организатора Владимир Владимиров с пожелание за успехи и още много издания на спортното събитие.

В състезанието участват момичета до 18 годишна възраст, а при мъжете има няколко категории – до 80 кг, до 90 кг, до 100 кг, над 100 кг и абсолютна категория.

Отворена категория е за движението „Мъртва тяга“. Провеждането на турнира се осъществява със съдействието на община Перник, кметство Батановци и НЧ „Просвета 1909“, а организаторите не пропуснаха да споделят, че осигуреният награден фонд е значителен.

Коментари

коментара