ЗАПОЧВАТ! Три дни абитуриентски балове блокират центъра на Перник

От днес, 23 май започват абитуриентските балове в Перник. Те ще продължат до 25-ти май, включително. Това означава, че в 15:00ч. ще бъдат затворени ул. „Кирил и Методий“, там ще бъдат подредени празнуващите дванадесетокласници, а след това ще бъдат ескортирани с полиция до хотел „Струма“.

Организация на движението и полицейски контрол ще има и за придвижването на випускниците от дворовете на училищата им до паркинга на историческия музей, където по традиция си правят снимки. След това придружени от патрулни коли те ще отидат към мястото на купона – хотел Струма.

Абитуриентските балове са истинско събитие за всеки град. В Перник е прието завършващите да се събират за последна вечер в ресторанта на хотел „Струма“. В тези дни абитуриентите на Перник пресъздават холивудска приказка: дефилират с луксозни автомобили, които спират точно пред входа на хотела, преминават по червен килим, изпратени от овациите на близките си, а диджей обявява имената на училището и на класните им ръководители. Фотографи, приели вече като бизнес трите абитуриентски дни, кръжат около „звездите“ и ги снимат за спомен. След като се събере целия випуск, всички в колна и под ръка влизат в ресторанта.

От полицията предупреждават, че празнуващите младежи могат да разчитат по всяко време на тях за проблеми. Забранено е излизането през прозорците на колите в движение. Ако такова нарушение се установи от камерите за наблюдение в града, глобява се както провесилия се през стъклото, така и шофьорът на колата.

Zapernik.com пожелава на всички весело безпроблемно изкарване и незабравими емоции на всички празнуващи! Ако имате готини и интересни моменти от празника, можете да ги споделите с целия град, като ни ги изпратите на мейл [email protected].

Коментари

коментара