Бесен дрифт на летището край Долни Раковец този уикенд

Снимка: Интернет

Почитателите на дрифт-а ги очаква уикенд (на 21 и 22 май), изпълнен с адреналин, а поводът за това е едно от големите събития – 1-и кръг от Дрифт България. Локацията е Sofia West Airport, летище до село Долни Раковец, област Перник.

Дрифтът добива голяма популярност последните години и определено е любим автомобилен спорт на не един и двама, търсещи тръпката в атрактивното каране.

От 20 до 22 май над 40 дрифт пилота с професионално подготвени машини ще се включат в битката за купата. Сред тях са записани и участници от Румъния, които за поредна година не изневеряват на българските фенове.

Събитието започва в петък (20 май) с тренировки на клас „Street“. В събота (21 май) ще се проведат тренировките и квалификациите между всички участници в двата класа (Про 1 и Про 2), а в неделя (22 май) изкласилите пилоти от ТОП 16 ще водят успорвани тандемни битки за челните места.

Организаторът на Дрифт България Ваня Стефанова обещава незабравими емоции и грандиозна битка между дрифт майсторите, съобщава Дарик Нюз.

Коментари

коментара