Стартира мащабен ремонт на детска градина в Перник

Филиалът на Детска градина номер 9 „Калина Малина“ в квартал Проучване ще бъде напълно обновен. Това обяви зам.-кметът на Община Перник инж. Мирослав Стоицев.

„Ремонтните дейности вече са в ход, те се извършват по проект за обследване и прилагане на мерки за енергийна ефективност. След приключването им сградата ще придобие модерен вид, ще се подобри енергийната ефективност, материалната база и околното пространство ще бъдат изцяло обновени, което ще допринесе за комфорта на децата поколения напред“, коментира Стоицев.

Той добави, че осигуряването на подходяща образователна инфраструктура, съобразена със съвременните изисквания ще допринесе за по-доброто обучение и отглеждане на децата в детската градина. Инж. Стоицев каза още, че с цялостното реновиране ще се постигне клас на енергопотребление „C“ и ще се подобри инфраструктурата за достъпността на деца с увреждания.

„Проектът е чакан много дълго и се надявам, че всички срокове ще бъдат спазени и възможно по-скоро да върнем децата във филиала. Всички родители проявиха разбиране, защото всички дейности са в името на децата“, каза директорът на детската градина Михаела Ивайлова.

Детската градина функционира от 1978 година и оттогава досега е ремонтирана само веднъж – след земетресението от 2012 година. Настоящата реконструкция възлиза на стойност над 800 000 лв., а финансирането е по програма „Региони в растеж”.

Коментари

коментара