Пъзел състезание в пернишката библиотека разгорещи страстите

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

От днес до 13-ти май се провежда Националната библиотечна седмица

С Пъзел парти започна Националната библиотечна седмица в Регионалната библиотека в Перник. „Врабчетата” от 4 Б клас от ОУ „Св. Иван Рилски” с класен ръководител Светлана Велчева истински се забавляваха с реденето на пъзели от картини на прочути художници.

Пъзел партито стана състезание, като „Врабчетата” се разделиха на няколко отбора, а надпреварата разгорещи страстите в читалнята.

Събитията в пернишката библиотека в рамките на Националната библиотечна седмица продължават и утре, 10-ти май, с представянето на сборника с разкази на Цветелина Георгиева- „Може ли да ме полюлееш”. Книгата ще представи поетесата Росица Ангелова, а литературното събитие ще започне в 18 часа в голямата читалня на библиотеката.

Националната библиотечна седмица започна от днес и ще продължи до 13 май.Тя се организира от Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) за 16-и път.
Тази година кампанията е под надслов „Инвестираме в библиотеките, инвестираме в бъдещето ни“.

В рамките на тази седмица се отбелязва 11 май, който е професионален празник на библиотекарите в България. Предвиждат се много разнообразни инициативи по места във всички библиотеки в страната, като ключовото събитие е провеждането на Национална кръгла маса на тема „Библиотеките, постижение, резултати, ползи, възвръщаемост на инвестиции“, която ще се проведе в петък, на 13 май, в Американския център в Столичната библиотека.

Коментари

коментара