Стартира данъчна кампания в Перник: 5 % отстъпка, ако платите до края на април и още…

данъци, община перник

Открива се данъчната кампания за 2022 г., съобщават от общинската администрация до ZaPernik.com.

В началото на данъчната кампания в Перник за удобството на перничани местните данъци и такси вече могат да бъдат заплатени и в сградата на кметство „Изток “ от 08:00 ч. до 17:30 ч., както и на касата на кметство „Църква“ от 9:00 ч. до 18:00 ч. С обичайното си работно време, но вече на първия етаж на сградата на ул. „Райко Даскалов “ ще работят касите на Дирекция “Местни данъци и такси” – от 08:00-12:00 и 13:00-16:30 часа, както и касата в деловодството на община Перник – от 8:00 ч. до 17,30 ч.

Местните данъци и такси могат да бъдат заплатени и на касите на Изи Пей (easy pay), в пощенските клонове на Български пощи, online чрез системата на и пей (e-pay), чрез „Ай карт“ АД, „Транскарт файненшъл сървисис“ ЕАД, онлайн за клиентите на Юробанк и ДСК, както и на сайта на Община Перник https://mdt.pernik.bg/onlinereportwsclient/pages/login.jsf

Срокът, в който може да се ползва 5% отстъпка за данък сгради и данък МПС, е 30 април 2022 г., за гр. Перник.

За гр. Батановци и селата в Община Перник 5% отстъпка за данък сгради и такса битови отпадъци важи до 31 октомври 2022 г.

Ако плащате местните си данъци и такси на части, сроковете, в които това трябва да се направи, без да се начислява лихва за забавяне, са:

Данък недвижими имоти, данък МПС и такса битови отпадъци: 30 юни – първа вноска и 31 октомври – втора вноска.

Най-удобният начин за плащане на местните данъци и такси остава през портала на Община Перник https://mdt.pernik.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf с пик код издаден от Община Перник, с пик код издаден от НАП или с електронен подпис. Там всеки собственик на имот или автомобил може да направи и справка какви задължения има към общинския бюджет.

Коментари

коментара