Какво се случва с болния Стиви от Перник?

Стиви

14-годишният Стиви, за чието спасение се обединиха малки и големи от цяла България, продължава битката си за живот. Стивън Бориславов в момента е в школата на ЦСКА, преди това три години е в академията на „Левски“.

Диагностициран е със сарком на Юинг. Нужната сума, необходима за лечението му в Германия, е непосилна за родителите и близките му. Въпреки че те вече се намират там – в болница в Германия.

Момчето е на химиотерапия в момента и му предстои продължително лечение за 382 000 евро. По сметката на Стиви са събрани 302 000лв.

Майката на Стивън – Елизабет Владова е неотлъчно до сина си. Тя разказа пред БНТ, че в продължение на две седмици са направени пълни изследвания на момчето и са потвърдили страшната диагноза. От вчера Стивън е започнал курс на химиотерапия.

Запитана за разходите, Владова каза, че само хонорарите на професорите им стрували над 30 000 евро.

Имало и друг проблем…

„В Германия в болниците не настаняват пациенти и болни от чужбина заради ковида, настаняването беше изключително трудно, искаха депозит от 200 000 евро за да бъдем настанени“, разказва Елидзабет.

По отношение на пълната оферта за лечение на момчето тя казва:

„Нямам право да публикувам тази оферта в социалните мрежи. Искам да обясня на тези хора, които се съмняват и мислят че лъжа… Кой би злоупотребил със здравето на детето си?“, казва Елизабет и се обръща към журналистката: “ Ако имате тази оферта, ако ви е изпратена, моля ви публикувайте я, не знам защо е забранено да я публикувам, аз съм съдебно отговорна, това е политиката на болницата. Те са ме предупредили да не се разпространява в социалните мрежи.“ 

До онзи ден имаше събрани по сметката на Стиви половината от необходимите средства, казва още Елизабет и добавя: „Има много, много добри хора“.

На въпрос не е ли могло лечението да се извърши в България, майката на Стиви отговори, че е виждала и са й казвали много неща. Имало какво да се говори по тази тема, хората не знаели много. Но в момента майката се е фокусирала в това да спаси сина си. Немските професори й казали, че химиотерапията, която е правена на Стиви в България въобще не е химиотерапия. 

„Казаха ми, че ако той беше продължил тази химиотерапия в България, тя щеше да го убие. Ако има в България специалисти да извършват химиотерапия, то условията на работа не им позволяват да бъдат специалисти“, каза Елизабет Владова.

И се обърна отново към всички, ангажирани с каузата за живот на момчето:

„Надяваме се на добрината на хората. На злонамерените хора бих пожалала да са здрави и никога да не стигат до нашето положение, да се чувстват така, както се чувствам аз в момента. И ако имат някакви съмнения по отношение на това къде отиват даренията, моля ви, не помагайте, недейте, но не ни пречете, моля ви. Не ми пречете да си излекувам детето“, призова през сълзи майката на Стивън, като отново подчерта, че единствената надежда им е добрината на всички тези хора, които им помагат да спасят живота му.

Повече подробности от разговора можете да видите ТУК.

Стиви от Перник все още се нуждае от подкрепа. Няма цена за човешкия живот. Сумата, която момчето събра е голяма, но е едва половината на това, което е нужно той да оздравее. Нека да продължим!

Ако искате и можете да помогнете, можете да го направите тук:

Банка ДСК, клон Перник

IBAN: BG51STSA93000028755501

BIC: STSABGSF

Основание за превод: Стивън Валериев Бориславов

Титуляр на сметка: Стивън Валериев Бориславов

Коментари

коментара