Намаляват сметката за парно с 3 процента

С 3 процента ще бъдат намалени сметките за февруари на всички клиенти на „Топлофикация Перник“, съобщи директорът на дружеството Чавдар Стойнев.

Отстъпката е заради нарушеното топлоподаване и е извън предлаганите към момента други отстъпки за абонатите. Обмисля се и еднократно удвояване на месечната отстъпка по промоционалната програма на дружеството , за да компенсират хората за причиненото неудобство.

Проблемът с качеството на топлоснабдяването в Перник бе дискутирано на извънредна сесия на местния ОбС. Във връзка с честите авариите директорът на „Топлофикация Перник“ Чавдар Стойнев заяви:

„Нито един от ремонтите на топлофикационната мрежа не е преминал периода от 48 часа без топлоснабдяване към абонатите. Повредите в топлоизточника бяха отстранявани по най- бързия начин.”

Във връзка с десетките жалби на перничани КЕВР извършва проверка в „Топлофикация Перник” , каза представителят на регулатора Боян Паунов.

„Има постъпили първоначални данни, но очакваме данни за изпълнение на лицензионните задължения и по- скоро за изпълнение на бизнес- плана за 2021 година по отношение на производствена програма, ремонтна програма, инвестиционна програма, социална програма”.

В изказванията си съветниците акцентираха на необходимостта от модернизация на ТЕЦ „Република”. Те изразиха недоволство, че в залата не присъстваха представители на Министерството на енергетиката и Парламента въпреки отправените покани към тях.Областният управител Кирил Стоев пое ангажимент да запознае министъра на енергетиката с повдигнатите на сесията въпроси./БНР

Коментари

коментара