Общински съветници спряха даването на апетитен имот в Перник на частно дружество

общински съветници герб

Общински съветници спряха предоставянето на апетитен имот в община Перник на частно търговско дружество. Скандалният парцел се намира в кв. „Твърди ливади” и по-хубавата част от него трябваше да се отдаде на „Елктроенергиен системен оператор”, отреден „За ел. подстанция”. Заради аргументираната реакция на общинските съветници от партия ГЕРБ скандалната точка от дневния ред не беше приета.

„Мотивите са кристално ясни за имота – има съдебен спор, делото е в съда и нека компетентните органи да направят оценка и да го разделят”, коментира председателят на групата съветници от ГЕРБ Денислав Захариев. Той обясни, че едната част от парцела е разположена на две улици като една от тях е главна, а другата му част се намира на втора линия, но може да бъде направен пробив и вход към него. В тази връзка той призова в лично качество колегите си да не подкрепят предложеното решение и съдът да се произнесе по казуса.

По темата взе отношение и зам.- председателят на ОбС адв. Милена Миланова, която припомни на общинските съветници, че нееднократно от микрофоните в залата им е напомняно за отговорността, която имат пред перничани.

„Ние сме тук, за да отстояваме интереса на нашите съграждани. Надявам се и ръководството на Община Перник да разглежда казуса като собственик, а не като нещо друго, за да угоди на интереса на едно търговско дружество“, заяви Миланова.

„Аз лично смятам и всеки разумно мислещ човек, че не е нужно да си брокер и специалист, за да прецениш, че един имот на главна улица е много по-привлекателен и по-скъп, отколкото задния му двор. Редно е да оставим съда да вземе своето решение“, апелира и Андрей Павлов.

В дискусията се включиха още и двамата общински съветници Александър Александров и Любомир Жотев, които се мотивираха, че ако ОбС приеме решението ще легитимира имот в частен интерес, а не в полза на жителите на община Перник.

Коментари

коментара