Деца обсъдиха с кмета Владимиров бъдещето на Перник

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров се срещна с децата от клуб „Бабино огнище“ при ОУ „Св. Иван Рилски“ и техния ръководител г-жа Теодора Рангелова. Поводът за срещата бе изпратената в началото на мандата книжка, в която децата описват желанията си за превръщането на Перник в по-добър град за живеене.

„Радвам се, че успяхме да се срещнем, защото книжката изработена от вас бе едно от първите неща, които получих след встъпването си в длъжност. Направи ми впечатление, че ви вълнуват проблеми, които по-скоро трябва да вълнуват по-възрастните от вас. Радвам се обаче, че в Перник има деца като вас. Деца, които се интересуват от развитието на града ни“, каза кметът Владимиров. Той добави, че в голяма част желанията на учениците и приоритетите на екипът му се припокриват. „Някои от тях вече са реализирани, а по други работим“, уточни градоначалникът.

Владимиров коментира, че преди две години децата са се интересували не само от изграждането на ледена пързалка, детски площадки и закрит басейн, но и от проблема с бездомните кучета, сметоизвозването, озеленяването и много други.

„Книжката направена от вас вдъхнови част от нещата, които правим. Сред тях са засаждането на цветя и дървета, разширяването на приюта за безстопанствени кучета, почистването на реката, подобряването на инфраструктурата и много други“, добави кметът на Перник.

Той обясни, че през тази година ще заработят и нови машини за метене и миене на улиците, ще бъде подменено част от уличното осветление. В своеобразния отчет пред учениците Станислав Владимиров каза още, че през тази година в Перник ще се работи усилено и подобряване на инфраструктурата.

„През следващата година в двора на вашето училище вече ще има изграден и закрит плувен басейн, предстои ремонт и на басейна в Спортното училище, изграждането на новия младежки център също ще започне скоро. За тази година предвиждаме и изграждането на скейт парк и вело парк“, обяви той.

Децата имаха възможност да поставят своите въпроси на кмета, а основните от тях бяха свързани с подобряването на начина на живот в града и населените места от общината. В края на срещата те му подариха цитат от Васил Левски като му пожелаха и занапред да се води от максимата „Дела трябват, а не думи“.

Коментари

коментара