След авария на трите котела на Теца в Перник, възстановиха топлоподаването

Възстановено е топлоподаването в Перник. То беше спряно вчера в целия град след като аварираха и трите котела на ТЕЦ „Република”.

Още снощи е отстранена аварията на основната мощност – Пети парогенератор. Съоръжението е пуснато в експлоатация и работи заедно с пети турбогенератор, съобщи директорът на „Топлофикация Перник” Чавдар Стойнев. По думите му е необходимо технологично време, за достигане на необходимата температура във всички точки на града.

Подаваме подходяща температура. Само още не е превъртяло до всички точки. До центъра около 8 часа е необходимо след като тръгне от централа да стигне до крайна точка. Има разпалване 5-6 часа. След това и водата постепенно се вдига, за да няма резки промени в температурния режим и затова много време е необходимо. Реално котелът работи, но не можеш изведнъж да вдигнеш температурата, защото тогава отиват в мрежата авариите”, обясни Стойнев.

Работи се и по отстраняването на авариите в резервния Четвърти котел и в Трети котел, който е на газ. Вчерашната авария бе четвърта за последните две седмици./БНР

Коментари

коментара