Миньор застана до Бербатов

Подкрепата към кандидатурата на Димитър Бербатов за президент на БФС расте лавинообразно. В последните дни зад голмайстор номер едно на националния отбор застанаха десетки клубове от цялата страна. В това число влиза и Миньор Перник, а позицията на чуковете бе оповестена от изпълнителния директор на клуба Велизар Димитров.

„Миньор подкрепи Димитър Бербатов на конгреса през октомври, подкрепя го и сега. В Перник хората са хора на честта и няма да се пречупим и отметнем от думите си. Още преди месеци заявихме, че искаме промяна в родния футбол. Точно поради тази причина застанахме зад екип, който предложи реална алтернатива и конкретни решения за проблемите, които задушават най-обичания спорт у нас“, заяви пред „Тема Спорт“ Велизар Димитров.

„На последния конгрес, който остави горчилката на съмнението от нещо задкулисно и нечестно Борислав Михайлов обеща промяна. Такава реално не виждаме и не сме изненадани, защото в продължение на 16 години ставаме свидетели на един и същ модел на управление, който ни прати в тинята. Думите му и последвалите действия са просто прах в очите. Именно поради тази причина Миньор ще продължи да се бори срещу статуквото във футбола. Ситуацията в родната футболна действителност продължава да буди тревога и песимизъм“.

„Необходима е истинска промяна – на думи и дела, които да я потвърдят! Смятаме, че трябва да имаме нова реалност, спокойствие, истински перспективи и развитие. Нека дадем шанс на млади, амбициозни и знаещи хора. Време е да се сложи край на манипулациите, заплахите, обслужването на отделни интереси. Българският футбол заслужава открито и честно и управление, а не реваншизъм и тежки софри. Убедени сме, че игрите, задкулисието и пошлите договорки този път ще бъдат прекършени, ще отстъпят пред отговорната мисъл за бъдещето на футбола. Вярваме, че Димитър Бербатов, Стилян Петров, Мартин Петров и останалите хора от екипа им имат качествата, амбицията, контактите и познанията да извървят дългия път на промяната и да поведат футбола ни в правилната посока„, добави Велизар Димитров.

Коментари

коментара