Голям студ в Перник, на места замръзна водата, в Трънско удариха -25 градуса

Перник е с жълт код за студено време, обявиха от метерологичния център. В общо пет области в страната е обявен жълт код, като сред тяха са София-град, София -обраст, Кюстендил и Благоевград .Очаква се температурите да са минус 10 и минус 12 градуса.

Заради големия студ на някои места в пернишко се появиха проблеми с водата.

Поради ниските температури са замръзнали Витошките водохващания, в резултат на което дебитът е намалял и е възможно нарушаване на водоподаването за с.Долно Драгичево и кв.Църква.

Замръзнали са и водохващанията в Горна Секирна, поради което с намалял дебит ще е водоподаването за с. Станьовци, с. Кошарево, с. Бегуновци, с. Гигинци, с. Габров дол и с. Непразници.

При покачване на температурите, ще бъде възстановено водоподаването за потърпевшите потребители, съобщават от ВиК.

В най-студената община Трън тази сутрин температурите са били -19 градуса. През вечерта обаче те са били паднали до -25. Температурата е отчетена от уредите на Държавната метеорологична станция към Националния институт по метеорология и хидрология в махала “Илиин хан” в град Трън. Това е и единствената такава станция в област Перник, която измерва температурите и други атмосферни особености със специални уреди.

В трънското село Глоговица живакът е стигнал до – 22 градуса, в село Ноевци е – 20, а в село Филиповци – 19, съобщава сайтът Zapadno.com.

Коментари

коментара