Ченгета от Перник по петите на наркопласьор

Криминално проявен е задържан за разпространение на наркотици и управление на автомобил под въздействието им, информират от МВР Перник.

Действията на полицаите са в резултат на проведена специализирана полицейска операция. На 14 януари, служители от сектор „Криминалната полиция“ при Първо РУ задържали автомобил, в който били четирима човека. В колата са намерени 2 пликчета марихуана, който били продадени на групата от 43-годишен от областния град. По-късно мъжът се качил на лекия си автомобил „Хонда“ и бил спрян за проверка. След изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за амфетамин и метадон. В него са намерени 3 пакетчета марихуана и 2 амфетамин. Било претърсено и жилището му, от където органите на реда иззели амфетамин и електронна везна. Криминално проявения и осъждан мъж първоначално бил задържан за до 24 ч. с полицейска мярка, а впоследствие и за срок до 72 часа с прокурорско постановление. За 24 часа е бил задържан и един от четиримата мъже в автомобила, на които е била продадена дрогата.

Започнато е разследване по чл. 343 „б“, ал. 3 и 354 „а“, ал. 1и 3 от Наказателния кодекс и работата продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор.

19-годишен е задържан за притежаване на наркотични вещества.

Отново 14 януари, в пернишкия кв. „Изток“, служители от Второ РУ проверили 19-годишен младеж. При вида на полицаите той изхвърлил пликче, съдържащо суха зелена листна маса. Полевият тест показал, че това е марихуана. Задържан е за до 24 ч. с полицейска заповед и е започнато бързо производство по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Коментари

коментара