Ответен удар: пернишки социалисти поискаха изключването на Корнелия Нинова от партията

Ответен удар след драмата с Кирил Добрев: пернишки социалисти поискаха изключването на Корнелия Нинова от партията

На Националния съвет на БСП отново за гласуване е предложено поредното абсурдно решение, което граничи със саморазправа.

Членовете на ръководния орган на партията ще гласуват по една единствена точка – изключването на Кирил Добрев от БСП. Това се предлага няколко седмици преди заседанието на Конгреса на партията и ни препраща към времена, в които неудобните за ръководството силни фигури, наричани „врагът с партиен билет“ са били отстранявани по безцеремонен и брутален начин. Освен това, вместо да се свика заседание за определяне на заместващ председател получаваме това.

Корнелия Нинова за пореден път показа, че единственото, което иска е да управлява БСП на принципа „разделяй и владей“. Вместо да излезе и да се извини за трите тежки загуби и недалновидната си политика през последните месеци, тя се окичи с вицепремиерския пост като последен шанс за кариерата си и забрави за краха.

През тази тежка за БСП година станахме свидетели на три загуби, рязък спад в доверието към левицата, опити за провал на кандидат – президентската ни двойка, безпрецедентно поведение от страна на председателя на БСП между двата тура на президентските избори, разделение на база свои хора и „вътрешна опозиция“. Всичко това води до упадъка на доверието в БСП и превръщането й в четвърторазрядна партия и патерица на бъдещи управления.

Във връзка с горепосоченoто, ИБ на БСП – Перник настояваме за изключването на Корнелия Нинова от БСП. Предлагаме решението за изключването да бъде подложено на гласуване от НС на БСП.

Източник: БСП за България

Коментари

коментара