Пернишката Фондация П.У.Л.С. се обедини с масоните в борба с домашното насилие

Фондация „П.У.Л.С.“, Widows Sons Bulgaria и Masonic Riders Bulgaria обединяват усилия срещу домашното насилие, съобщиха до ZaPenrik.com от фондацията.

На 27 ноември 2021 година в новооткритото Даскало „Нови хора“ Фондация „П.У.Л.С.“, Widows Sons Bulgaria и Masonic Riders Bulgaria ще поставят началото на своята съвместна дейност срещу насилието.

На специално събитие ще бъде представена дейността на Фондация „П.У.Л.С.“, както и визия за партньроството с Widows Sons Bulgaria и Masonic Riders Bulgaria. Организациите ще подпишат споразумение за съвместна дейност за превенция на насилие и подкрепа на хора, пострадали от различни форми на насилие.

Организациите предвиждат богат календар със съвместни инициативи. Дейностите ще бъдат насочени към различни групи хора – заедно ще повишим информираността и чувствителността на обществеността по темите за домашно насилие, трафик на хора, физическо, психическо и сексуално насилие, казват от П.У.Л.С..

Специален акцент в нашето партньорство ще заеме превенцията на насилие. Със съвместни инициативи ще даваме гласност на проблема и предоставяме информация за това къде хората, пострадали от насилие могат да получат помощ и подкрепа.

Кои са те?

Първата българска масонска мото-организация – Masonic Riders Bulgaria е създадена през 2018 г. и само няколко месеца по-късно се превърнала се в приемник на Световната масонска организация Widows Sons – Синовете на вдовицата, от основоположника за целият свят Widows Sons, Илинойс.

„Събрали сме се, за да караме моторите си заедно и да даряваме вяра, надежда и още нещо на децата на България. Тези, които държавата и хората са забравили“.

Организацията работи съвместно с други благотворителни структури, като събира и получава всекидневно информация къде има най-спешна нужда от нейната помощ. Widows Sons имат ежемесечни благотворителни инициативи – подкрепят социални услуги за деца, организират безплатни здравни прегледи, инициатори са на първата в страната мобилна линейка за ваксинация.

Сред техните инициативи е и уникалното по рода си Даскало „Нови хора“, в което децата получават безплатни курсове по родолюбие, патриотизъм, вяра и национална гордост. Децата изучават география, история, изкуство. Учейки, търсейки нови знания и факти за страната и децата получават знания за нашето национално богатство, възпитават се като достойни млади хора, бъдещите лидери на страната ни. Даскалото „Нови хора“ е основано на 01.11.2019 година.

„Истински вярваме в добрите дела и за това ние ще дарим всяка стотинка с единствената вяра, че доброто е заразно и че всяко дете, дарено с любов, пораства голям човек, даряващ любов.“, казват от  Widows Sons Bulgaria.

Фондация „П.У.Л.С.“ 

повече от 20 години оказва помощ и подкрепа на пострадали от насилие и/или трафик на хора. Екип от психолози, социални работници, адвокати и други специалисти оказват денонощна подкрепа на пострадалите в кризисен център, гореща телефонна линия и консултативна програма.

Ежегодно Фондация „П.У.Л.С.“ подкрепя на над 300 жени, деца и мъже, пострадали или в риск от насилие и/или трафик на хора.

Организират обучителни и превантивни кампании и събития, които да допринесат за един по добър свят – без насилие. Организацията е развила програми за обучение за предотвратяване на насилие, позитивно родителстване, сътрудничество между организации, институции и др.

Коментари

коментара