Жена с две деца на ръце изгоряла пред вратата на автобуса-факла

трагедия боснек автобус македонци

Още мрачни подробности стават ясни за тежката катастрофа край пернишкото село Боснек, при която изгоряха живи 45 души. Според думите на външният министър на Северна Македония Буяр Османи, който пристигна в България, жертвите на адския огън са предимно млади хора, а сред тях има и деца.

Пред средната врата на автобуса има изгоряла жена с две деца на ръце, вероятно близначета, разказаха пред репортер на 24 часа разследващи на мястото на събитието.

Има няколко члена на едно семейство сред пострадалите. Най-младият член от него е момиче на 16 години. Останалите са на около 40-50 години, допълни той.

Сред пътуващите има един със сръбско гражданство и един с белгийско, стана ясно от думите на премиера на Северна Македония Зоран Заев.

В момента те проверяват за допълнително гориво – бензин, защото дизелът трудно експлоадира, а автобусът е бил дизелов. Един от оцелелите е разказал пред македонския премиер, че били събудени от силна експлозия.

45 души изгоряха живи в автобус на АМ“Струма“ към 2 ч. тази сутрин. Те са македонци, главно от Скопие.

Преди мястото на катастрофата е намерено парче гума. Вероятно се е спукала, шофьорът не е овладял возилото, то се е блъснало в мантинелата. Възможно е водачът да е загинал при удара, затова не е могъл да отвори вратите и много хора са изгорели живи. Оцелелите седем са счупили прозорец и са излезли през него, съобщава още 24 часа.

Коментари

коментара