Нивото на язовир Студена е повече от добро, твърди кметът на Перник

Нивото на водата в язовир „Студена“ е повече от добро за тази част на годината – около 16 300 000 куб. м, съобщи в ефира на Радио София кметът на Перник Станислав Владимиров. Той припомни, че градът е бил сред петте в страната с най-големи загуби на питейна вода. Това е наложило бърза подмяна на част от водопреносната мрежа.

Колкото и да се пълни язовирът, когато той изтича по улиците на нашия град, няма как след време Перник пак да не изпадне в такава ситуация, в която бяхме изпаднали. С много бързи темпове сменихме за една година около 60 км водопровод. Това драстично свали загубата на питейна вода. Затова, тази година е суха, а виждате, че в края на годината, когато е сухият период, язовирът е такъв голям обем“, каза Станислав Владимиров.

Преди дни кметът на Перник се срещна със служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова. Двамата обсъдиха редица въпроси относно ВиК инфраструктурата в общината и възможностите за обновяването ѝ, за да се намалят загубите на питейна вода и да се обезпечи водоподаването към домакинствата.

Относно Covid ситуацията в Перник Станислав Владимиров съобщи, че белодробната болница в града е изцяло запълнена, а в Окръжната болница са останали няколко свободни легла.

Там изпитват недостиг на медицински персонал. Лекарите са уморени. Това е един от най-големите ни проблеми“, каза кметът.

Подробности за тези и други важни теми от Перник можете да чуете ТУК

Коментари

коментара