Пернишки социалисти скочиха срещу депутата на ДПС в Перник

Пернишките социалисти протестират и не приемат това, че ДПС ще има народен представител в Перник. От изпълнителното бюро на местната организация изпратиха своята позиция по въпроса, в която агитират да се гласува за Румен Радев в неделя. 

Публикуваме позицията на БСП Перник без редакторска намеса:

„Изпълнителното бюро на БСП – Перник и пернишките социалисти категорично не приемаме ДПС да има народен представител от Перник с подкрепата, която получиха в областта –1.57% или 650 гласа. Заявяваме несъгласието си гласовете от Турция да определят подредбата на народните представители от пернишко. БСП е трета политическа сила в областта с подкрепа на 12.19% от избирателите, което е с над 2% от средния резултат на партията в страната Няколкото хиляди избиратели, подкрепили коалиция „БСП за България“ са наказани от политическата класа и политическите игри у нас.

Румен Радев и Илияна Йотова получиха безпрецедентна подкрепа от жителите на шестте общини в пернишко на първия тур. За тях гласуваха 21 665 души или 51.29% от хората, които дадоха своя вот. Изненадани сме и не приемаме начина по който пет дни преди балотажа при подаване на оставката си Корнелия Нинова да бъдат атакува президента и служебното правителство. Такова поведение е нелогично и неприемливо при положение, че партията застава твърдо зад тях. Според проучванията над 90% от социалистите са подкрепили президентската двойка.

Пернишките социалисти изразяваме своята категорична подкрепа за Румен Радев и Илияна Йотова и призоваваме всички български граждани да гласуват за тях в неделя.“

Припомняме, че според подредбата на новото народно събрание, за първи път БСП няма излъчен депутат от Перник, а ДПС излъчва народен представител от миньорския град. Това е младият Александър Несторов.

Коментари

коментара