Сложиха капаци на шахтата убиец в Перник, прокуратурата проверява случая

Прокуратурата се зае да разследва нелепият инцидент, в който млад мъж почина, падайки в шахта с гореща вода в Перник, съобщиха от полицията. Към момента е установено, че по тялото на загиналия не са открити следи от насилие и версията за умишлено убийство отпада. Според разследващите смъртта е настъпила в резултат на травма. Мъжът е вдишал гореща пара с температура около 70 градуса, имал е и тежки изгаряния.

Раследването продължава.

Междувременно вече е поставен бетонен капак на шахтата – убиец. Преди да се случи фаталния инцидент, шахтата е била обезопасена с метални ограждения и червено-бели ленти.

От Топлофикация Перник отговориха на телевизия Bulgaria ON AIR, че шахтата е обезопасена от всички страни с метални ограждения и „сигнална лента“, както и че е изградена върху същестуващо трасе с тръбопроводи за гореща вода.

Все още не се знае какво е накарало 46-годишният перничанин да падне в нея, но трагедията се случва по тъмно. Това е и една от причините някои от живущите да отбележат, че в района от два месеца няма осветление.

От Община Перник казват, че сигнал за липсващо осветление в района не е подаван до тях.

Тежкият инцидент се случва на 12 ноември, около 20:00 часа, когато екипи на Бърза помощ, полицията и пожарната пристигат в квартал „Изток“, на улица „Стомана“. Заварват 46-годишен мъж, паднал в шахта с дълбочина 1,70 м. Човекът вече е починал. Кадрите от нощта на инцидента заснема Мария Ташева, която живее в блока над шахтата.

Дупката е изкопана още на 9 ноември. Била е заградена от метална ограда и обезопасителна лента. Капаци обаче няма. Дни наред преди инцидента Мария гледа зейналата дупка през балкона си.

„4 дни тази дупка седи само с тези ограждения. Те се клатят, изобщо не са стабилни, не са захванати по абсолютно никакъв начин за нещо„, разказва Мария пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Според жителите на квартала до инцидента се е стигнало не само заради липсата на капак, а и заради липсата на улично осветление. „Отдавна тук е тъмно, лампите не светят, те са изгорели от 2 месеца“, възмущава се Петър Костов, пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Коментари

коментара