ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ИСТОРИЯТА: БСП остава без пернишки депутат

Българската социалистическа партия остава без народен представител в Перник. Това сочат все още прогнозите от прехвърлянето на мандати, което в момента се прави, за да се натъмани бройката народни представители от всички партии.

Въпреки, че е трета по вот в Перник, БСП най-вероятно няма да има народен представител в града. Нейният мандат ще отиде в ДПС или Възраждане. Те имат по-малко гласове в Пернишко, но повече гласове в чужбина. Все някъде чужбинския вот трябва да бъде наместен, затова мандатите спечелени в чужбина се наместват по сложна формула из другите области на страната.

Същото, най-вероятно ще се случи с партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“. Тя е четвърта в Перник, но се очертава да няма пернишки депутат, защото ще бъде изместена от Демократична България или Възраждане.

Все още не е ясно на 100%.

Но едно става по-категорично: БСП Перник няма да влязат в парламента, дори при наличие кмет комунист в Перник.

Водач на листата в Перник бе протежето на Корнелия Нинова – Стоян Мирчев.

Преди минути пък Корнелия Нинова подаде оставка като лидер на БСП Перник. Очаква се на нейно място да бъде пробутван инфалтиният Крум Зарков. Клюки из Перник гласят, че пернишкия кмет Станислав Владимиров ще се срещне с него много скоро. Станислав Владимиров и Корнелия Нинова бяха във война, след като първия я обиди няколко пъти публично, че е некадърна и злобна.

Но при БСП докато двама се карат-трети печели. Малка партия ще вземе техния депутатски мандат в Перник.

Коментари

коментара