Жестока смърт в Перник: Мъж падна в шахта с гореща вода

46-годишен мъж е паднал в ревизионна шахта на топлопреносната мрежа в Перник и е загинал.

Той е намерен вечерта на 12 ноември от работници на Топлофикация, които се отзовали на сигнал за гореща пара, излизаща от шахта в междублоковото пространство на улица „Стомана” в квартал „Изток”. Те веднага са подали сигнал на телефон 112, каза директорът на местната Топлофикация Ясен Кацаров.

Шахтата е била в ремонт и е била обезопасена с метални ограждения и предупредителна лента. По тялото на загиналия не са открити следи от насилие.

Смъртта е настъпила в резултат на термична травма. Мъжът е вдишал гореща пара с температура около 70 градуса, имал е и тежки изгаряния. Разследването по случая продължава, предаде БНР.

Информация за инцидента достигна до zapernik.com от човек, пожелал анонимност. 

По думите му трагедията се е случила на 12-ти ноември около 20:00ч. в близост до блок Стомана 2 в Перник.

„Тази шахта е с размери 2 на 2 и дълбочина повече от 1 и 70м. Заградена е с 4 оградки, които по никакъв начин ме са закрепени за земята. В тъмното лицето Х минава покрай шахтата, от която бълва пара с температура над 90гр. Подпира се на една от оградите и пада с нея в шахтата. Умира в страшни мъки, сварен от горещината“,

се казва в писмото до сайта ни.

Източникът казва, че сигнал във Второ Ру Перник се подава в 23:15ч. Дошлият на място екип установява, че всички огради са си на мястото.

Ние, разбира се, няма как да знаем дали това е точно така, тъй като два дни полицията в Перник МЪЛЧИ за инцидента въпреки нашето запитване.

Починалият е баща, син и в разцвета на силите си.

Коментари

коментара