Перничани възмутени от членове на секции без маски на изброите

Снимката е илюстративна

Изборният ден приключи. Но страхът от пандемията ковид 19 – не. Перничани, престрашили се да отидат до секциите да гласуват са възмутени от грубото погазване на закона и мерките от страна на членовете по секции, видя zaPernik.com. 

На някои места в Перник и областта част от членовете, следящи изборния процес са били без маски или с неправилно поставени такива.

В социалната мрежа Гергана пише:

„В секция 089 в Vll OУ в гр. Перник всички членове на секционната комисия, с изключение на една млада дама бяха със смъкнати маски! След като ги помолих да си поставят маските правилно се направиха, че не са чули и тогава последва забележка от председателката на комисията! Повечето ги поправиха, но госпожата, която работеше със списъците за подпис само я докосна и до там! А маската и беше стара и развлечена, при положение, че имаше кутия с нови маски! Очаквам бум на заразените след вота! Не може такава безотговорност!“.

Друг потребител споделя и че в секциите на VIII ОУ било същото. „Какво очаквате? Не можем да се справим с едно вирусно заболяване, камо ли с политическата криза“, гласи коментарът. Друг допълва, че във въпросното училище в секцията, която гласувал нито един не е бил с маска.

„107 секция в осмо основно училище, всички членове на комисията без маски.“, гласи следващ коментар.

„И в моята секция бяха без маски. На въпроса ми, не са ли задължителни за всички, председателят нагло ми отговори НЕ“, пише друг .

Не липсват и мнения, насочени срещу наложените мерки и това, че не може цял ден човек да носи маска, която отгоре на всичко е неефективна. Друг опонира, че се очаквало бум след това нарушение, колкото и след стълпотворението, което наскоро се случи при промоцията на хипермаркет Кауфланд, станала известна като „Битката при Кауфланд“. 

Какво се случи след него – вижте справките на РЗИ. 

 

Коментари

коментара