Станката обрули правителството с 2 милиона лева за Перник

„Използвах Ковид кризата, колкото и странно да звучи, за да съживя поне една пернишка болница. Пернишкият Профилактариум беше заличен от здравната карта на България. Единственото, което се чуваше за него беше дългове и закриване. Но сега извоювах от служебното правителство близо 2 милиона лева, а ще се намерят и още тези дни, за да може тази болница да се изправи на крака“, съобщи пернишкия кмет Станислав Владимиров – Станката пред ZaPernik.com.

„Като депутат успях да спра публичната разпродажба на Профилакториума. Сега като кмет успях да намеря в тези трудни месеци над 2 милиона лева, с които ще се направи нова фасада, покрив, ремонти, котели за отопления, дългове и т.н.“, каза пернишкия кмет.

По времето на правителството на ГЕРБ в Перник се изградиха изцяло водопровод на Перник, пречиствателни станции за по-чиста вода на перничани, кръговото при Стоматологията, което започва да се прави, отбивката за индустриалната зона, изчистването на коритото на река „Струма“, ремонти на спортните зали в Перник – все проблеми, натрупани с десетилетия. Нямаше как да оставя служебното правителство да не даде на Перник. Колкото и кратко да бе съществуването му. През следващото правителство, което и да е то, перничани да знаят, че ще продължа да защитавам интереса на града и да ги гоня за пари. Така правих и при Борисов, така правя и сега, така ще правя и при следващия Кабинет„, обеща пернишкия кмет.

Парите за Профилакториума се очакват да дойдат до седмици в града ни. На заседание на Министерски съвет на 3 ноември бе гласувана сумата от 1.8 милиона лева за него. /ZaPernik.com

Коментари

коментара